De laatste tijd probeer ik meer vegetarische en veganistische recepten uit voor mijn voetafdruk te verkleinen.
Ik maak vooral dingen van de groene meisjes want zij inspireren me enorm.
Maar ik knip ook vaak gewoon uit kranten en tijdschriften receptjes.
Die pas ik soms aan naar mijn smaak en ik kwam op deze heerlijke vegetarische balletjes uit.
Dus, wat heb je nodig:
- 2 eieren
- 150gram geraspte kaas
- 100gram cottage cheese of ricotta
- 1 ui, fijngesnipperd
- 100gram mix van noten en gedroogde vruchten, gehakt
- 100 gram paneermeel
- 1/2 tl cayennepeper
- Olijfolie
- zout, peper
Zo begin je:
Verwarm de oven op 180°C. Klop de eieren los, voeg de twee soorten kaas, gesnipperde ui, paneermeel, cayennepeper, zout, peper en de gehakte mix van noten en gedroogde vruchten toe.
Meng goed en giet er tot slot een scheutje olijfolie bij.
Voeg eventueel wat paneermeel bij als het mengsel te vochtig is.
Zet het mengsel koel.
En nu:
Rol de balletjes van het notenmengsel en bak ze in olijfolie (of gewoon plantaardige olie). Zet ze 10 min in de oven.
Als laatste:
Dien op met wat je wilt. Ik zou gaan voor een lekkere rijst met een nogal pikantere saus.
Past er heerlijk bij!
Smakelijk!
Tip: De paneermeel is uiterst belangrijk... Doe er niet teveel in, anders smaken ze wat droog... Maar als je er te weinig in doet, vallen ze in elkaar...