Zoete puntpaprika's met quinoa en feta

Hey lieverds!

Vandaag deel ik met jullie één van mijn favoriete recepten. Zoete puntpaprika's met quinoa en feta. Er is voor mij bijna niets lekkerder dan dat.

Tijdsduur: 20min

4 pers.

Ingrediënten:

  • 2 zoete puntpaprika's
  • 150gr quinoa
  • 200gr feta
  • Handvol pijnboompitten
  • Koriander (of andere kruiden zoals munt, kervel, platte peterselie...)
  • Sap van een 1/2 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • Peper
  • Groentenbouilon
  • Panko
  • Olijfolie
  1. Verwarm de oven op 200°gr
  2. Snij de puntpaprika's in lengte doormidden en haal de zaadjes eruit. Leg ze op hun buitenkant in een ovenschaal en besprenkel wat olijfolie errond. Zet 10min in de oven. Zo zijn ze zacht maar knapperig tegelijkertijd.
  3. Kook met een groentebouillonblokje de quinoa zoals op de verpakking staat.
  4. Rooster een handjevol pijnboompitten in een pan.
  5. Doe de pijnboompitten, geplette knoflook, 1/2 citroen, en pijnboompitten in een kom.
  6. Haal de puntpaprika's uit de oven. Verwarm de oven nu op grill.
  7. Meng de gaargekookte quinoa en feta eronder. Kruid een beetje met peper. Mijn tip is om het zout weg te laten. Feta is al zout genoeg.
  8. Vul de puntpaprika's met het mengsel en strooi er een beetje panko over. Zet 10min onder de grill.
  9. Bon appetit!
Ik eet er meestal gegrilde aubergine met griekse yoghurt erbij.

Heerlijk!

Mua